skip to Main Content

Promosyon Mantar Taban Bardak Altı

Mantar bardak altı, doğal bir malzeme olan ağaç kabuklarından üretilen mantar üzerine farklı tekniklerle ile baskı yapılıp lamine edilerek hazırlanır. farklı kalınlıklarda ve farklı kesimlerde mantar bardak altı çalıması yapılabilir. Uygun fiyatlı olması sebebiyle promosyon olarak kullanımı yaygındır. Kullanışlı bir üründür.

Mantar, mantar ağacının gövdesindeki kabuklarından üretilen olduça dayanıklı ve doğal bir malzemedir. Bu işlem sırasında ağaç zarar görmez ve yıllar içinde yeniden kabuk oluşur.

Mantar Bardak altlığı imalatında kullanılan iki tip ürün vardır. İnce granül va kalın granül mantar. Çeşitli tiplerde ürettiğimiz bardakaltı çeşitlerimiz mevcut. Salt 3 mm mantardan üretilen mantar taban bardak altı tek renk serigraf baskı veya özel durumlarda fotografik dijital baskı yapılmaktadır. Ayrıca 2 veya 3 mm mantar taban üstüne baskılı selefonlu karton sıvanarak imal edilebilir.

Ayrı bir model olarak daha sert olması istendiğinde 1 mm mantar üstüne 2.5 mm mukavva ve üst katman olarak baskılı selefonlu karton sıvanarak imal edilmektedir. Ayrıca doğal taş bardak altı  ve ahşap bardak altı diğer bardak altı çeşitlerimizdir.

Mantar Bardak Altı

Baskılı Promosyon Mantar Taban Bardak Altı

Uygun maliyetli, marka bilinirliğini maksimum seviyede tutan, doğal yapısı nedeniyle tercih edilen mantar bardak altlıkları, sıvama mantardan üretilmektedir.

Peki nedir bu mantar?

Mantar meşesinin ana yurdu ve başlıca üretim Merkezi Portekiz’dir. Dünya mantar ihtiyacının %80’inden fazlasını portekiz karşılamaktadır. Türkiye’de son yıllarda yetiştirilmeye çalışılon mantar meşeleri 35 metreye kadar büyüyebilmektedir. 100 yaşına kadar mantar meşeleri kabuk üretebilir.

Mantar, Mantar Meşesi ağacının en dış kabuğundan elde edilir.  İlm üretim mantarlar çok kabadır ve bu yüzden ticari değeri çok yüksek değildir. En iyi kalite mantarlar ikinci ve üçüncü soyma işleminde ve sonrasında elde edilir. Mantar miktarı ağacın büyüklüğü, yaşı, yetişme yeri, iklim, gelişme hızı ve kabuk soyma arasında geçen zamana bağlıdır. Mantar bardak altı üretiminde kullanılan mantarlar %45 oranında yağ ve reçine, %20 oranında çözülebilen asitler ve kalanıda diğer maddelerden oluşur. Mantar hacmi delikli bir yapıya sahiptir ve %50’den fazlası boşluktur.

  

This Post Has 0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top
Ara