Skip to content

Anlık iletiler (WhatsApp, Messenger, Skype v.b) ile gelen tehlikeler

WhatsApp, Messenger, Skype, ICQ, MSN, Gmail Talk gibi programlarları hepimiz çok sık olarak kullanıyoruz. ancak bu programları kullanırken dikkat etmemiz gereken güvenlik kuralları da var. Aksi taktirde çok büyük güvenlik riskleriyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu tehlikeler

 Bilgisayarınıza bulaşacak muhtemel virüsler, Özel Virüs, Solucan ve Truva Atları,  Kimlik Hırsızlığı, Taklitçilik, Takip


Alınacak Önlemler

  1. Gizli bilgiler söz konusu olduğunda, hiçbir zaman Aİ (Anında İletişim) programları ile haberleşmeyin. Kredi kartınız, kullanıcı adı, parola gibi gizli bilgileri ve kimlik ilediğer kişisel bilgileri, karşınızdaki kim olursa olsun, Aİ programları ile yollamayın. Unutmayın, bu haberleşme Internet üzerinde rahatlıkla başkaları tarafından dinlenebilir, kaydedilebilir.
  2. Okuduğunuz her şeye inanmayın. Unutmayın, karşınızdaki kişi, görünen,
    ya da iddia ettiği kişi olmak zorunda değildir. Internet üzerinde insan aldatma ve ilgili sahtekârlıklar her geçen gün artmaktadır.
  3. Aİ üzerinde sadece kayıtlı kişilerle ve arkadaşlarımızla görüşelim.
    Kendiliklerinden yeni bağlantı kurup bize mesaj/dosya gönderebilenler
    bilgisayarımıza zarar verebilirler, bizi aldatacak mesajlar gönderebilirler.
  4. Aİ programlarında kullandığımız e-posta adresini ve kod adımızı
    Internet’te yayınlamayalım. Tanımadığımız kişilerin bizimle bağlantıya geçebilme olasılığını en düşük düzeyde tutalım. Başkalarının da kullanabileceği ortak bilgisayarlarda (Internet Cáfe’ler, vb.) Aİ programlarına girerken, parolamızı hatırlamasını engellemek için “otomatik olarak bağlan” seçeneğini iptal edelim.
  5. icq, msn messenger, yahoo messenger gibi anında iletişim programlarıyla yada e-mail yoluyla tanımadığınız veya güvenmediğiniz kişilerden gelen dosyaları almayın ve açmayın.
  6. Virüslere karşı antivirüs programı kullanın ve antivirüs programınızı sürekli güncel tutun.
  7. Parolalarınızı koruyun ve güvenli parola oluşturun.

Daha detaylı bireysel internet güvenliği bilgisi için burayı tıklayın.

This Post Has 0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top
Ara